Hχητικές Ταξιαρχίες

Hχητικές Ταξιαρχίες
''You can daydream with music.... it takes you away and creates a new world''

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Σάν σήμερα στη μουσική 14/12

1949
Ο Βρετανός μουσικός Cliff Williams, μπασίστας των AC/DC, γεννήθηκε στο Romford του Essex της Αγγλίας. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1977 μετά την αποχώρηση του Mark Evans. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock And Roll Hall Of Fame μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος το 2003.














1969  
Ο John Lennon και η Yoko Ono συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την αθωότητα του James Hanratty στο Hyde Park του Λονδίνου, μέσα σε μια τεράστια λευκή σακούλα. Ο Hanratty ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία με την κατηγορία του φόνου. Λίγες ώρες αργότερα ο Lennon μαζί με τον πατέρα του Hanratty παραδίνουν επιστολή στο αριθμό 10 της οδού Downing όπου κατοικούσε ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας.














1999
Κυκλοφορεί στην Μεγάλη Βρετανία το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού punk-rock συγκροτήματος The Clash με τίτλο "London Calling". Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στην όγδοη θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "London Calling", "Spanish Bombs", "Train in Vain" κ.α.














1980
Έξι ημέρες μετά την δολοφονία του συζύγου της, John Lennon, η Yoko Ono ζητάει δέκα λεπτά σιγή σε όλο τον πλανήτη στις 2 PM EST. Πάνω από εκατό χιλιάδες κόσμος είχε μαζευτεί στο Central Park της Νέας Υόρκης.














1999
Ο Paul McCartney δίνει μια συναυλία στο Cavern Club στο Liverpool, για πρώτη φορά από το 1963.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου