Hχητικές Ταξιαρχίες

Hχητικές Ταξιαρχίες
''You can daydream with music.... it takes you away and creates a new world''

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ο PAUL STANLEY (KISS) αναλύει έξι κομμάτια του νέου δίσκου

Το τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Classic Rock φιλοξενεί τις σκέψεις του Paul Stanley για έξι τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο των KISS, “Monster” στο οποίο συμμετείχε και στην παραγωγή.


Δεν με ενδιέφερε να κάνω έναν δίσκο αν δεν είχα εγώ τον έλεγχο και δεν έδιναν όλοι το 100%. Το συγκρότημα είναι εκεί όλη την ώρα και δουλεύουμε τα τραγούδια κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον μέσα στο ίδιο δωμάτιο. Χημεία και συναδερφικότητα. Αυτά είναι τα σημαντικά. Αυτά έκαναν το “Sonic Boom” τόσο καλό, και ο νέος μας δίσκος είναι πολύ καλύτερος.”

It’s A Long Way Down
“Μιλάει για αυτούς που φτάνουνε κάπου ψηλά και δεν το εκτιμούνε και πέφτουν πάλι κάτω. Είναι μακρύς ο δρόμος προς τα κάτω από την κορυφή. Είναι ένα καθοριστικό κομμάτι με την έννοια ότι έχει πολύ ανεβαστικό ρυθμό και είναι πολύ χαρακτηριστικό. Ο Eric (Singer) στα drums είναι καταπληκτικός σε αυτό το τραγούδι.

Back To The Stone Age
Σε αυτό τραγουδάει ο Gene (Simmons). Είναι αυτό ακριβώς που περιμένεις από τον τίτλο. Είμαι σε μία σχολή στην οποία γράφεις μία στροφή, ένα κουπλέ και ένα ρεφρέν και μετά πάλι από την αρχή. Είναι στο αίμα μου. Είναι στους Motown, είναι στους Beatles, είναι στους Led Zeppelin, είναι στους The Who, είναι σε όλες τις αγαπημένες μου μπάντες.

Shout Mercy
Αυτό είναι ένα εξαιρετικό τραγούδι. Υπήρχαν πολλά τραγούδια με τα οποία θα μπορούσαμε να ξεκινήσουνε τον δίσκο και το “Shout Mercy” είναι ένα από αυτά. Θεωρώ ότι το πρώτο τραγούδι πρέπει να δείχνει πως είναι ο δίσκος. Είναι σημαντικό να ξεκινάς με ένα τραγούδι που σου δείχνει τι θα ακούσεις.

Out Of This World
Αυτό το έγραψε ο Tommy (Thayer). Πραγματικά έφτασε στα όρια. Το παίξιμο του είναι φαινομενικό. Έχει τον ενθουσιασμό ακριβώς που χρειάζεται. Είναι ακριβώς στο όριο να βγει ή να μη βγει εκτός τροχιάς. Αυτό κάνει τόσο καλό το rock ‘n’ roll.

Wall Of Sound
Δεν προσπαθούμε να εφεύρουμε ξανά τον τροχό. Είμαστε στα καλύτερα μας όταν δεν πολυσκεφτόμαστε.  Δεν είναι ο Κύβος του Rubik. Είναι απλά ένα τραγούδι. Είναι απόλυτα και άμεσα αναγνωρίσιμο τραγούδι των KISS.

Hell Or Hallelujah
Ακόμα ένα ανεβαστικό κομμάτι το οποίο είναι εξαιρετικό. Γι’ αυτό θεωρώ ότι ο δίσκος είναι πάρα πολύ καλός. Επειδή κάθε τραγούδι είναι πεμπτουσία. Κανείς δεν το κάνει καλύτερα και έχουν δοκιμάσει πολλοί. Όταν χτυπάμε κέντρο, χτυπάμε με όλη μας την δύναμη. Βγάλαμε 14 τραγούδια. Το πόσα θα χρησιμοποιήσουμε και ποια θα είναι, δε ξέρουμε πάντως δεν υπάρχουν fillers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου