Hχητικές Ταξιαρχίες

Hχητικές Ταξιαρχίες
''You can daydream with music.... it takes you away and creates a new world''

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

O Gary Cherone (ex-Van Halen) μιλάει για την θητεία του στους Van Halen

Ο Andy Green του RollingStone.com μίλησε πρόσφατα με τον πρώην frontman των Van Halen, Gary Cherone σχετικά με το πέρασμα του από το συγκρότημα. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά αποσπάσματα.


RollingStone.com: Ο νέος δίσκος των Van Halen φαίνεται ότι βασίζεται κυρίως σε παλαιότερο υλικό. Είχατε κάνει το ίδιο και για τον δίσκο “Van Halen III” ή γράψατε νέα κομμάτια;

Cherone: Το περισσότερο υλικό του “Van Halen III” ήταν καινούριο. Είχα ακούσει δείγματα από τον νέο δίσκο, τα οποία ήταν εξαιρετικά αλλά υπήρχε και πολύ υλικό που δεν άκουσα. Θα ήθελα πολύ να το ακούσω αλλά δεν το άκουσα. Υπάρχει ένα instrumental κομμάτι που κυκλοφόρησαν και το οποίο έγραψα εγώ. Αλλά δεν ξέρω τον τίτλο του τραγουδιού;

RollingStone.com: Είναι ενδιαφέρον το ότι τόσο πολλά κομμάτια στον νέο δίσκο λέγεται ότι είναι παλιό υλικό. Είναι σαν να παραδέχεται το συγκρότημα ότι πλέον δεν μπορεί να γράψει όπως παλιά.

Cherone: Πάντα υπήρχε πολύ περισσότερο υλικό από αυτό που κυκλοφορούσε ο Ed. Θυμάμαι υπήρχαν εκατοντάδες κασέτες με τζαμαρίσματα και riffs. Δεν ξέρω ποιανού ήταν η ιδέα να κάνουν τον νέο δίσκο έτσι αλλά ήθελαν να πιάσουν το feeling που είχαν στις αρχές. Γι’ αυτό μάλλον και δούλεψαν τα παλιά demo πριν καν από τον πρώτο δίσκο. Ήταν κάτι σαν εφαλτήριο. Αλλά επειδή ξέρω τον Eddie σίγουρα ξαναδούλεψε αυτό το υλικό. Απ’ ότι έχω ακούσει είναι σε εξαιρετική φόρμα.

RollingStone.com: Θες να μας πεις κάποια πράγματα για τον νέο δίσκο;

Cherone: Δεν θα έφτανα στο συμπέρασμα να πω ότι τα παιδιά δεν μπορούν να γράψουν πλέον. Νομίζω ότι απλά επέστρεψαν στο παλιό υλικό για να πιάσουν και πάλι το feeling της αρχικής έκρηξης των Van Halen. Ο Eddie έγραφε πολύ διαφορετικά τα χρόνια που ο Hagar ήταν στο συγκρότημα. Έγινε πιο επιδέξιος. Εύχομαι να είχα ακούσει αυτά τα riffs όταν ήμουν στο συγκρότημα. Νομίζω όμως ότι η κυκλοφορία του “Tattoo” ήταν λάθος. Νομίζω ότι είναι ένα καλό κομμάτι αλλά είναι πιο κοντά στην pop πλευρά των Van Halen. Άκουσα μία φήμη ότι το διαλέξανε ως το πρώτο τους single στην τύχη!

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο RollingStone.com:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου