Hχητικές Ταξιαρχίες

Hχητικές Ταξιαρχίες
''You can daydream with music.... it takes you away and creates a new world''

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Martin Lopez (ex-Opeth): Οι Tool δεν είναι απλά ένα συγκρότημα, είναι ένα είδος μουσικής!

Η ιστοσελίδα Grande Rock, μίλησε με τον πρώην drummer των Opeth και νυν Soen, Martin Lopez. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά αποσπάσματα.



Grande Rock: Γιατί ονόμασες το συγκρότημα SOEN; Τι σημαίνει για σένα και ποιανού ιδέα ήταν;

Lopez: Το όνομα SOEN δεν έχει καμία άλλη έννοια πέρα από την μουσική μας. Εγώ σκέφτηκα αυτά τα τέσσερα γράμματα αλλά ήταν μία ομαδική απόφαση. Θέλαμε ένα όνομα που δεν θα θυμίζει στους ακροατές μας τίποτε άλλο εκτός από την μουσική μας.

Grande Rock: Τι σκεφτόσασταν όταν αρχίσατε να γράφετε και να ηχογραφείτε το υλικό για τον πρώτο σας δίσκο; Είναι το τελικό αποτέλεσμα αυτό που είχατε στο μυαλό σας;

Lopez: Δεν νομίζω ότι είχαμε κάποιο πλάνο για το πώς θέλαμε να ακουγόμαστε. Όλα πήραν το δρόμο τους όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε. Ο στόχος μας ήταν να κάνουμε την καλύτερη μουσική που μπορούσαμε.

Grande Rock: Υπάρχουν πολλές συζητήσεις στο internet για τους SOEN… μερικοί οπαδοί λένε ότι έχετε επηρεαστεί πάρα πολύ από τους TOOL. Τι έχεις να πεις για αυτό;

Lopez: Έχουμε επηρεαστεί από τους TOOL, αλλά δεν τους θεωρώ απλά ένα συγκρότημα. Είναι ένα είδος μουσικής. Εκτός από αυτό όμως δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος λόγος να γίνεται αυτό θέμα. Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να μην τους αρέσει κάτι για να σχολιάσουν αντί να δουν την μουσική για αυτό που είναι. Καλή ή κακή.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο Grande Rock.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου