Hχητικές Ταξιαρχίες

Hχητικές Ταξιαρχίες
''You can daydream with music.... it takes you away and creates a new world''

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Whitney Houston: Το άδοξο τέλος μιας τεράστιας φωνής!

Μία από τις πιο υπέροχες φωνές όλων των εποχών, αυτή της επιβλητικής Whitney Houston, έσβησε για πάντα. Η νέγρα τραγουδίστρια, που μεσουρανούσε στα 80s και στα 90s άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) στο ξενοδοχείο "Hilton" του Μπέβερλι Χιλς, όπως αποκάλυψε η εκπρόσωπός της, Kristen Foster, χωρίς όμως να γίνει γνωστή η αιτία.


Η μαγευτική φωνή της Whitney Houston έχει συγκινήσει εκατομμύρια λάτρεις της pop μουσικής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αποκαλείτο "Queen of Pop" και ότι το όνομά της έχει γραφτεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η πιο πολυβραβευμένη τραγουδίστρια όλων των εποχών με  415 συνολικά βραβεία, στα οποία περιλαμβάνονται 2 Emmy, 6 Grammy, 30 Billboard Music Awards και 22 American Music Awards

Αποτέλεσε επιρροή για πολλές νέες τραγουδίστριες, όπως η Mariah Carey και η Christina Aguilera, ενώ ασχολήθηκε και με τον κινηματογράφο, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, κυρίως με την ταινία "The Bodyguard", όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Kevin Costner και ερμήνευσε το αξέχαστο soundtrack "I will always love you".

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια είχε εθιστεί στα ναρκωτικά, που ίσως να αποτελούν και την αιτία του θανάτου της. Πάντως, τίποτα δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα. Tραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ο άνθρωπος που τη βρήκε να κείτεται νεκρή ήταν ο σωματοφύλακάς της, Ray. Ο αιφνίδιος χαμός της ήρθε σε μια περίοδο που ετοίμαζε νέα κινηματογραφική παραγωγή, το remake της ταινίας Sparkle, η πρεμιέρα του οποίου προγραμματιζόταν για τον Αύγουστο του 2012.

Οπρώτος δίσκος της Whitney Houston, με τίτλο το ονοματεπώνυμό της, κυκλοφόρησε το 1985 και έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο δίσκος της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το soundtrack της ταινίας «The Bodyguard» που περιέχει το τραγούδι «I Will Always Love You» όπως είδαμε και παραπάνω, το οποίο έγινε το σήμα κατατεθέν της τραγουδίσττριας και παραμένει μέχρι σήμερα το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής, με 170 εκατομμύρια αντίτυπα.

Να σημειωθεί ότι ο θάνατός της σχεδόν συνέπεσε με την τελετή απονομής των βραβείων Grammy (Κυριακή βράδυ), όπου σίγουρα το κλίμα θα είναι βαρύ μετά από αυτό το τραγικό γεγονός.


R.I.P. Whitney Houston...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου