Hχητικές Ταξιαρχίες

Hχητικές Ταξιαρχίες
''You can daydream with music.... it takes you away and creates a new world''

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Axl Rose: ''Δεν θα παραβρεθώ στην τελετή του RRHF, απορρίπτω την ένταξη μου''

Ο τραγουδιστής των Guns N’ Roses, Axl Rose, έστειλε τη παρακάτω ανοιχτή επιστολή στο Rock And Roll Hall Fame, στους οπαδούς και σε όποιον αφορά:

        
        


Όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες του Rock And Roll Hall Of Fame, είχα ανάμικτα συναισθήματα, σε μία προσπάθεια να είμαι θετικός, θέλοντας να κάνω τα περισσότερα πράγματα για τους οπαδούς και τον ενθουσιασμό τους. Ένιωθα ενθουσιασμένος και ότι ήταν τιμή μου και ήλπιζα ότι κάπως όλο αυτό θα ήταν κάτι καλό. Φυσικά κατάλαβα  ότι εάν ένα από τα συγκροτήματα που θα έμπαινε στο Hall Of Fame, ήταν οι Guns N’ Roses, θα ήταν κάπως περίεργη η κατάσταση.
 
Από τότε ακούσαμε τους οπαδούς, μιλήσαμε με τα μέλη της επιτροπής του Hall Of Fame, διαβάσαμε πολλά δημόσια σχόλια από πρώην μέλη των Guns N’ Roses, συζητήσαμε με τον πρόεδρο του Hall Of Fame, διαβάσαμε πολλά πράγματα στον Τύπο (κάποια που ισχύουν και κάποια όχι) και διαβάσαμε σχόλια άλλων καλλιτεχνών που τοποθετήθηκαν στο θέμα.
 
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, νιώθω ότι ήμασταν ευγενικοί, και ανοιχτοί για μία φιλική λύση στις προσπάθειες μας να πετύχουμε κάτι. Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία των Guns N’ Roses, αυτοί που σκοπεύουν να παραβρεθούν μαζί με αυτούς που αποφάσισε το Hall, για δικούς τους λόγους, να συμπεριλάβουν στην “δικιά” μας απονομή (που για να πω την αλήθεια είναι αποφάσεις με τις οποίες δεν συμφωνώ, ούτε υποστηρίζω, ούτε πιστεύω ότι το Hall έχει το δικαίωμα να πάρει) και το πώς αυτοί που το οργανώνουν τα έχουν οργανώσει… δεν θέλω να προσβάλω κανένα αλλά νομίζω ότι η τελετή του Hall Of Fame δεν είναι κάτι στο οποίο με θέλουν ή με σέβονται.
 
Δεν θέλω να μειώσω κανέναν από τους Guns και το τι έχει κάνει. Ούτε εγώ ή κάποιος άλλος από τη μεριά μας έχει ζητήσει κάτι από το Hall Of Fame. Είναι δικό τους show, όχι δικό μου.
Μετά από όλα αυτά, δεν θα παραβρεθώ στην τελετή του Rock And Roll Hall Of Fame, και με όλο το σεβασμό απορρίπτω την ένταξη μου ως μέλος των Guns N’ Roses στο Rock And Roll Hall Of Fame.
Επιμένω ότι δεν θέλω να ενταχθώ εν αγνοία μου και σας ενημερώνω ότι κανένας δεν είναι εξουσιοδοτημένος να δεχτεί την ένταξη μου ή να μιλήσει από μέρους μου. Ούτε κάποιο πρώην μέλος, ούτε οι αντιπρόσωποι της δισκογραφικής, ούτε το Rock And Roll Hall Of Fame, θα πρέπει να υπονοήσει έμμεσα ή άμεσα ή κατά λάθος την ένταξη μου.
 
Αυτή η απόφαση είναι προσωπική. Αυτό το γράμμα είναι για να διευκρινίσω κάποια πράγματα από τη δικιά μου πλευρά. Δεν έχει σκοπό να προσβάλει, να επιτεθεί ή να καταδικάσει. Αλλά δυστυχώς είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κάποιοι που θα προσβληθούν (ένας Θεός πόσο καιρό θα πρέπει να το υποστώ αυτό). Σίγουρα δεν θέλω να απογοητεύσω κανένα, ειδικά τους οπαδούς, με αυτή την απόφαση. Από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας πραγματικά ψάξαμε για μία λύση, σκεπτόμενοι τα πάντα αλλά τελικά φαίνεται πως ότι και να κάνω βγαίνω χαμένος. Είτε το κάνω είτε όχι θα υπάρχουν παράπονα.
Σχετικά με οποιαδήποτε μορφή reunion, είτε με το lineup του “Appetite” είτε με του “Illusion”, έχω τοποθετηθεί δημόσια και ήμουν παραπάνω από σαφής. Δεν έχει αλλάξει κάτι.
 
Ο μόνος λόγος που κάποιος αναφέρει σε αυτό το σημείο και κάτω από αυτές τις συνθήκες ακόμα και κάτω από την μάσκα του “για τους οπαδούς” ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, το reunion το κάνει για να μας αποσπάσει από αυτά που κάνουμε με την τωρινή σύνθεση περιλαμβάνει εμένα και τους Dizzy Reed, Tommy Stinson, Frank Terrer, Richard Fortus, Chris Pitman, Ron “Bumblefoot” Thal και DJ Ashba.
 
Ο Izzy ήρθε μαζί μας μερικές φορές το ’06 και τον προσκάλεσα να ανέβει στη σκηνή μαζί μας στη συναυλία μας στο LA Forum πέρσι. Ο Steven, ήταν στη συναυλία μας στο Hard Rock, αργότερα το ’06 στο Las Vegas, όπου τον προσκάλεσα στο πάρτι που κάναμε μετά, και αμέσως μετά τον ρωτούσαν συνέχεια για reunion. Ο Duff έπαιξε μαζί μας το 2010 και μετά πάλι το ’11 μαζί με το συγκρότημα του Loaded, ανοίγοντας στο Seattle και στο Vancouver.
 
Φαίνεται ότι υπάρχει μία ατελείωτη ποσότητα φαντασίας που γίνεται για την αυτό-προώθηση και διάφορες ευκαιρίες κάτω από τη μάσκα της αλήθειας. Μέχρι κάθε ένα από όλα αυτά που έχουν λεχθεί και έχουν να κάνουν με την κανονική σύνθεση, δουν το φως της δημοσιότητας, δεν υπάρχει περίπτωση όλη να σκεφτώ το reunion αλλά να κάνω και συζήτηση.
Μπορεί εσείς να αντιδρούσατε διαφορετικά. Μπορεί να το κάνατε για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Ειρήνη. Αγαπώ την μπάντα μας τώρα. Είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Αγαπάμε τους οπαδούς μας και δουλεύουμε για να τους δώσουμε όλη μας την ενέργεια και την ψυχή μας.
Αφήστε λοιπόν τα σκυλιά που κοιμούνται να λένε ψέματα, ή τα σκυλιά που λένε ψέματα να κοιμούνται. Καιρός να προχωρήσουμε. Οι άνθρωποι χωρίζουν. Η ζωή δεν σου χρωστά ένα χαρούμενο τέλος ειδικά όταν γίνεται εις βάρος άλλων.
Ίσως μπορέσουμε να αφήσουμε το “δεν θα παίξουν, διαφημιστικό τρικ, δε νοιάζεται για τους οπαδούς” και να προχωρήσουμε. Κανείς δε τα μαζεύει και πάει σπίτι. Μη διαστρεβλώνετε τα πράγματα. Για περισσότερο από μιάμιση δεκαετία έχουμε αντέξει στα διπλά standards, την απληστία της βιομηχανίας και όλα αυτά που γράφουν οι ανεύθυνοι δημοσιογράφοι. Δεν θέλω να υπονοήσω κάτι υπό αυτές τις συνθήκες αλλά από τη μεριά μου όσο αφορά το Hall και το reunion, η μπάλα ποτέ δεν ήταν στο γήπεδο μας.
Τελειώνοντας, άσχετα από αυτή την απόφαση και όσο δύσκολο ή ειρωνικό είναι να το πιστέψετε, θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου στα μέλη του Hall για την υποψηφιότητα και τις ψήφους τους για την ένταξη των Guns. Και το πιο σημαντικό είναι ότι θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας πραγματικότητα κάθε επιτυχία που είχαμε και που απολαμβάνουν και υποστηρίζουν την μουσική των Guns N’ Roses.
Εύχομαι στο Hall ένα εξαιρετικό show, συγχαρητήρια σε όλους τους καλλιτέχνες που ήταν υποψήφιοι και ανυπομονούμε να δούμε τους οπαδούς μας και πάλι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου